Farkas László kitüntetése

Keszthely - Farkas László, a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanára augusztus 28-án „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” kitüntetést kapott. A “Kiváló versenyfelkészítő” kategóriában megérdemelt elismerést a Nemzeti Színházban rendezett díszünnepségen adták át számára, több száz kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző pedagógus kollégája körében.

Farkas László matematika-fizika szakos tanár egészen biztosan a diákok kedvence. A Vajda János Gimnázium 10/d. osztálya sem feledkezett meg osztályfőnökéről: a figyelmes gimisek az egyik óra előtt gratuláltak a nemrég kapott állami elismeréshez.
A tanévkezdés alkalmából több mint 400 kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző pedagógus részesült a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” kitüntetésben.
Farkas László az elmúlt években fáradhatatlan munkát végzett a diákok felkészítése érdekében. Elmondta azt is, hogy vele együtt nagyon sok kollégáját díjazták az elmúlt 10-20 évben végzett munkájáért és a fizika népszerűsítéséért.
Farkas László hozzátette: a munka nem csak a délutáni néhány órás felkészítésből, hanem a versenyekre való kísérésből és a diákokkal való együtt-izgulásból is áll.
A matematika-fizika szakos tanár számára igazi meglepetés volt a kitüntetésről szóló hír. A nyár végén miközben a tanulók a tanévre készültek, rá a Nemzeti Színház díszünnepsége várt.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs