A Városi Televízió riportja a 2017. márciusi közgyűlésről
 

 

Keszthely - Sikeresnek értékelték a Vajda Gimnázium Öregdiákjai a 2016-os évet. A szombati közgyűlésen elhangzott, tavaly 14, szociálisan rászoruló és kiválóan tanuló diákot sikerült anyagilag támogatni, és a Balatoni Múzeumban őrzött Premontrei Herbárium egy részét is sikerült bemutatni. 2017-re is vannak tervek, ezekről azonban a nyári, ünnepi közgyűlésen döntenek majd a tagok.

A 2017-es év első közgyűlésére gyűltek össze a Vajda János Gimnázium Öregdiákjai. A több, mint ötszáz tagot számláló Egyesületből csak nagyon kevesen érkeztek meg az iskolába. A szombati közgyűlés résztvevői meghallgatták a vezetőség előző évről készült beszámolóját, és új vezetőségi tagot is választottak. A tagok kivétel nélkül nagyon büszkék arra, hogy részei lehetnek az egyesületnek.           

„Hogy volt Vajdás, az jó, arra büszke vagyok. Ide járt az egész családom, testvérem, ikertestvérem, öcsém, gyerekeim, unokáim. Illetve a gyerekeim nem, az unokáim jártak ide. A gyerekeim, azok szanaszét, Sopron, erdészeti, Keszthely Nagyváthy, de végül is a családi hagyomány az folytatódik.” - mondta az egyik tag, Szabolcs András.

Az öregdiákok minden évben sokféle módon segítik a gimnáziumban tanulókat és dolgozókat. Fontosnak tartják a kiemelten jó tanulmányi eredményt elérő, de szociálisan rászoruló diákok támogatását, és a versenyeken kiemelkedő tanulók jutalmazását. Emellett minden évben igyekeznek valamilyen adománnyal, ajándékkal kedveskedni a gimnáziumnak. Így valósulhatott meg 2010-ben a toronyóra, tavaly pedig a Premontrei Herbárium bemutatása is.                                               

„A tavalyi évben a Premontrei Herbárium kiállítást sikerült megrendeznünk a Balatoni Múzeum szakmai segítségév, amely kiállítás hűen tükrözi azt, hogy ennek a gimnáziumnak milyen múltja volt a hajdani államosítás előtt. Valljuk mi, öregdiákok, hogy nem csak a jelennek élünk, a múltat azt mindig tisztelni kell, őrizni az emlékeket, a jó hagyományokat ápolni kell, és csak így fogunk tudni egy szép jövőt közösen építeni.” - tájékoztatott Dr. Gárdos Tamás, a Vajda János Öregdiák Egyesület elnöke.

Az egyesület elnöke köszönetet mondott Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Cserszegtomaj önkormányzatainak az anyagi támogatásért. Az öregdiákok a jövőben is támogatni szeretnék a kiemelkedő tanulókat. Emellett tervezik olyan korhű, beltéri és kültéri padok felállítását, amelyek a diákok kényelmét szolgálják majd.   

Regman Karola - Keszthelyi TV