Eredményes évet zártak az öregdiákok


Keszthely - A gimnázium értékének megőrzése, a diákok és tanárok körülményeinek javítása a célja a Vajda János Öregdiákok Egyesületének – hangzott el a társaság legutóbbi közgyűlésén. Az eseményen kiderült, hogy 2017 eredményes és sikeres esztendő volt: diákokat, tanárokat támogattak új kültéri padokat vásároltak az intézménynek és kiállíthatóvá tették a gimnázium eredeti terveit. Az öregdiákok a közgyűlés alkalmával köszöntötték egykori tanárukat, Lőrincz Lajost is.
    Vonyarcvashegy, Tapolca és Cserszegtomaj önkormányzatainak támogatásával megvalósíthatták elképzeléseiket – fejtette ki az egyesület elnöke, Gárdos Tamás:
   "A legnagyobb támogatásunk, amit évek óta adunk, az a 4,75 tanulmányi átlag feletti, de szociálisan rászoruló diákok támogatása. 2017 első félévében 14 diákot támogatunk havi 4-4 ezer forinttal. A második félévben 13 diákot, differenciáltan 3-4-5 ezer forinttal – ez éves szinten 520 ezer forintos támogatást jelentett.”
    A közgyűlés beszámolójában elhangzott, hogy a többi mellett támogatták a tanárok csapatépítő kirándulását, új köztéri padokat vásároltak, nagy sikerrel csatlakoztak a múzeumok éjszakájához és más iskolai rendezvényeket is támogattak. Szintén a tavalyi esztendő eredménye a gimnázium eredeti terveinek kiállítása. Az iskola alapításának 245. évfordulója alkalmából ajándékozták meg a gimnáziumot az öregdiákok. A keretezéssel biztosítják a különleges dokumentumok megőrzést és a biztonságos bemutatást.
   Hosszú évek óta hagyomány, hogy az egyesület megemlékezik egy-egy hajdani híres tanárról. Az idei évtől személyesen kívánják köszönteni az egykori tanárokat. Lőrincz Lajos 1959-től volt a gimnázium magyartanára egészen 2005-ig. A tanítás mellett számos egyéb feladata volt.
   „Például a Helikoni ünnepségeknek a szervezésében mindvégig részt vettem, aztán az iskolában voltam szakmai munkaközösség-vezető, egy ideig még a kerületi szakmai vezető is. Voltam könyvtáros, honvédelmi felelős, tartalékos tisztként azt a feladatot is nekem adták” emlékezett vissza a nyugalmazott tanár.
    A Vajda János Öregdiákok Egyesülete bízik abban, hogy a megfelelő bevételek megtartása mellett, vagy esetleges emelésével továbbra is teljesíthetik eddigi feladataikat és megvalósíthatják terveiket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV