2020. március 10. kedd 14:28 - KESZTHELY

  

 

Újraválasztották a Vajda János Öregdiákok Egyesületének vezetőségét az éves taggyűlésen.

 

A szombati eseményen beszámoltak az elmúlt év történéseiről, gazdasági helyzetéről, támogatásokról és az idei tervekről is. A programon két nyugdíjas pedagógust is köszöntöttek.


Több napirendi pontról is döntöttek a Vajda Öregdiákok Egyesületének tagjai a hétvégi közgyűlésen. Az eseményen dr. Gárdos Tamás elnök beszámolt az egyesület gazdasági helyzetéről, melynek stabilitását hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy tavaly megkezdték a tablók új elhelyezését az intézményben. A közgyűlésen a lejárt mandátumok miatt vezetőségválasztást is tartottak. A tagokról titkos szavazás alapján döntöttek.


 

„A jelenlévő tagság bizalmát megkapta a korábbi vezetőség. Egy fő a felügyelő bizottság egyik tagja egészségügyi állapota miatt nem tudta vállalni a jövőben. Úgyhogy ő helyette lett egy új vezetőségi tag. A távozó vezetőségi tag egy szimbolikus személyiség volt, Jenei Baba néni.”
A tagok döntése értelmében Jenei Tiborné helyett az új felügyelő bizottsági tag dr. Gelencsér Éva lett.

Hagyományosan meghívást kaptak a közgyűlésre az intézmény egykori tanárai is. Fölföldi Rezsőné 1982-től tanította a Vajdában a magyart és történelmet.


 

„Nagyon sokat köszönhetek a szülőknek, Keszthely városnak és hát a gyerekeknek, akiket tanítottam. Mindig azt mondják, hogy nem egyszerű tanítani a tizennyolc éveseket, nekem meg direkt ez a korosztály. Pedig amikor kezdtem tanítani, akkor nem kaptam gimnáziumi tanári állást és alsósokat tanítottam, harmadik osztályosokat, azok is nagyon aranyosak voltak. Nagy szeretetet kívántak, és nagyon kellett őket még simogatni. Erre a korosztályra azt mondják, hogy nehezen fegyelmezhető. Könnyen fegyelmezhető a munkával.”


Meghívást kapott Józsa Sándorné is, aki a VSZK-ból került 1985-ben a Vajda János Gimnáziumba. Mint elmondta, korábbi intézményét is szerette, azonban a matematika iránt a gimnazisták között nagyobb volt az érdeklődés.
„Eljöttem és éveken keresztül elindultam az iskolába és a VSZK felé mentem és akkor döbbentem, hogy jaj, hát hiszen nem is ide megyek. De itt viszont nagyon szerettem diáknak lenni, mikor én voltam diák és sok tanárom még itt volt. És nagy szeretettel fogadtak. Szóval itt is jól feltaláltam magam, csak itt egy kicsit más volt a gyerekanyag.”


A gyűlésen Varga Gábor igazgató beszámolt az iskolai eredményekről. Hangsúlyozta, a Vajdában 4,6 a tanulmányi átlag, az iskola pedig előkelő helyen szerepel, hiszen az ország 987 hatosztályos intézményéből a 20. helyet kapta meg.


Lendvai Bianka, Németh Ákos - Keszthelyi TV